The Glasgow Celtic Way!

Wat 5 jaar geleden begon, is ondertussen een jaarlijkse traditie. Elk jaar, rond de periode van St-Patricksday, met een 10-tal vrienden (mannen) van de voetbal naar Celtic Glasgow gaan kijken. 

Celtic Glasgow

De Hoofdreden waarom we jaarlijks naar Schotland trekken, is voor de bekendste club van het land, Celtic Glasgow. De sfeer in het stadion (Celtic Park, met een capaciteit van 61.000 plaatsen) en de gastvrijheid die de plaatselijke bevolking tentoonspreiden zijn elke jaar opnieuw zeer aangenaam. Het voetbal zelf is de laatste jaren iets minder geworden, maar dat is puur en alleen omdat ze eigenlijk geen tegenstand meer hebben na het degraderen van Glasgow Rangers, hun grootste concurrent. Op wedstrijddagen is het dan ook niet aan te raden om in Rangers gebied met een Celtic-atribuut rond te lopen, want dat kan wel eens slecht aflopen. Ben je zelf in Glasgow, maar niet voor het voetbal, dan hoef je je absoluut geen zorgen te maken. Zoals ik eerder al zei zijn Schotten van nature uit zeer gastvrij.

Na de wedstrijd is het leukste om te doen afzakken naar dé Celtic straat bij uitstek, Gallowgate. Hier is het dat de sfeer, zeker na een overwinning, in de plaatselijke pubs hoog oplaait. Volksliederen, menig pint of whisky en alleen maar blije gezichten, zorgen voor een onvergetelijke sfeer. Persoonlijke favoriet is Bar ’67. (1967 was het jaar waarin Celtic voor het eerst in zijn bestaan Europacup 1 won, tegen Internazionale uit Italië. Voor de kenners onder ons.) Een aanrader voor éénieder die wel eens een ‘folk’feestje kan smaken.

 

Loch Lomond

Uiteraard zijn het niet enkel voetbal en de nationale drank, Whisky die het weekend volmaken. Onze uitstap naar Loch Lomond, dat zich bevindt in het westen van de zuidelijke Highlands, is ook een aanrader.Loch Lomond is het grootste meer van Schotland in oppervlakte en het op een na grootste in watervolume, na het veel bekendere Loch Ness. Het meer bevindt zich slechts twintig kilometer van Glasgow, en vormt daardoor een belangrijk toeristisch gebied. Met een taxi, die overigens niet echt duur zijn als je met veel bent, ben je er eigenlijk zeer snel.

Loch Lomond is tevens de naam van een Whisky die in het dorp Alexandria geproduceerd wordt. Zelf nog niet kunnen proeven, maar hij staat wel op de verlanglijst!

Stirling Castle

Wie kent er niet het verhaal van William Wallace, de heldhaftige krijger die de opstand tegen de Engelsen op gang bracht? Een bezoek aan Stirling Castle is dan zeker aan te raden, het was op de velden rondom het kasteel, dat Schotland zijn onafhankelijkheid terugwon. Door een gids kom je de hele historie van het kasteel te weten, en maak je kennis met het Schotland uit vervlogen tijden. Zéér interessant en boeiend om te horen! Vanuit het kasteel heb je een goed zicht op het William Wallace-monument, dat ook te bezoeken is.

Inkomprijzen van Stirling Castle zijn terug te vinden op de bijgevoegde link.

 

http://www.stirlingcastle.gov.uk/

Mclays Guesthouse

Vanuit Charleroi Airport geraak je met Ryanair in een uur en een half tot in Edinburgh, aangezien ze niet vliegen op Glasgow. Het is wat prijzen en vluchturen vergelijken, maar dit jaar kozen we om vanuit Schiphol, Amsterdam, met Easyjet op Glasgow te vliegen. Ook hier duurt ongeveer een uur en een half om Schotse bodem te bereiken. Met de taxi kan je dan heel makkelijk het centrum van de stad bereiken.

Wil je héél budgetvriendelijk overnachten in het centrum van Glasgow, dan kan dit in McLays Guesthouse. Verwacht hier geen grote luxe of een schitterend ontbijt, maar wel propere (al dan niet verouderde) kamers voor een schappelijke prijs. Ideaal voor een weekend onder vrienden. Voor een Romantisch uitje zoek je best even verder! Prijzen per nacht zijn er vanaf 25£. Verdere info is te vinden op http://www.mclays.com/


Een reactie op “The Glasgow Celtic Way!

  1. Pingback: Freedom!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s