Beautiful Prague!

 

5 redenen waarom je voor Praag moet kiezen!

♥ Budgetproof

Naar Praag reizen en er verblijven/eten, daar wordt je portemonnee blij van. Het is er namelijk heel budgetproof. Zo hadden wij een super goed hotel (hotel Vintage Design Sax, waar we ook een uitgebreid artikel over hebben geschreven), voorzien van alle comfort en luxe en tevens ook heel goed gelegen, geboekt voor twee nachten, en samen met onze vluchten (via RyanAir) was dit om en bij de 100 euro per persoon, daar kan je natuurlijk niet voor sukkelen. Wat eten betreft, valt dit ook echt goed mee. Zo waren we rond de middag in het shoppingcenter Palladium, en om de honger te stillen waren we op zoek naar een kleine, snelle hap en kwamen we uit bij een vishandeltje. We namen een broodje met sla en verse visfilet op, en dit was slechts 12 CZK, uitgerekend is dit zo’n 50 eurocent. Voor VERSE visfilet! Ook zijn we ’s avonds een keertje gaan eten bij T.G.I.Friday’s, de bekende Amerikaanse burgerbar, waar we echt de allerlekkerste burgers en appetizers hebben gegeten, en hiervan was de prijs ook niet zo duur, er was een actie tijdens de week (wij zijn in de week naar Praag gegaan), waarbij het een spotprijs was als je appetizers en een burger nam. Ook zijn we ergens gaan eten waar ze typische Tsjechische maaltijden serveerden, waar we de ‘goulash in brood’ hebben geprobeerd, want we zagen dit echt overal op de kaart staan! Dit was omgerekend ongeveer 5 euro, en het was echt serieus een heel brood, gevuld met goulash, echt lekker! Praag is dus echt een prima stad voor bijvoorbeeld studenten, met een wat beperkter budget!

♥ Shoppen bij Palladium

Wie eens uitgebreid wil shoppen, zit bij Palladium aan het juiste adres. Dit shoppingcenter telt maar liefst 5 verdiepen, waar elke shopliefhebber zijn of haar hartje kan ophalen. Heel leuk om eens te doen als je in Praag bent! Je vindt er de bekendere winkels zoals Topshop, Yves Rocher, Bijou Brigitte, C&A maar natuurlijk zijn er ook winkels te vinden die je hier niet vindt, en dan is het altijd eens leuk om te snuffelen tussen deze collecties. Om de honger en/of dorst te stillen, is er maar liefst een ganse verdieping voorzien van alle mogelijke snackbars en restaurantjes. Voor ieder wat wils dus. Ook vindt je er een supermarktje, waar je supersupergoedkoop broodjes, koffiekoeken of typische worstenbroodjes kan scoren voor slechts een paar cent. Aanrader dus!

♥ Magisch

Praag wordt niet voor niets één van de mooiste steden genoemd, het is echt de waarheid. Om de binnenstad van Praag te ‘betreden’, moet je eerst de Karelsbrug overlopen, en wauw, dit is écht heel mooi. En dat is dan slechts de eerste indruk die je van Praag krijgt. Het is een oude brug, met allemaal beelden langs de zijkant en je hebt natuurlijk ook een heel mooi uitzicht over het water en de hoge gebouwen in Praag. Vooral ’s avonds is deze brug heel knap, ze is dan wat verlicht en het geeft echt een magisch gevoel. De stad zelf is heel gezellig en knus, met allemaal kleine, fijne straatjes. Je ziet echt de historie van de stad terug. Op het grote plein in de binnenstad is het een aanrader om de toren naar boven te gaan, dan krijg je pas een uitzicht om U tegen te zeggen.

♥ Trdélnik

Do I need to say more? Dit is écht een super lekkere versnapering die Praag te bieden heeft. Het is een soort deeg dat op een rolletje boven kolen warm wordt ‘gerold’, en daarna in een heerlijk laagje suiker gedompeld. Echt enorm lekker!! Het kost niet veel, het zijn altijd tamelijk grote rolletjes waarmee de honger weer even gestild is, en je moet het gewoon eens geproefd hebben, omdat het een plaatselijke lekkernij is.

♥ Vlakbij 

Wanneer je in België woont, is Praag slechts een uurtje en half vliegen. Je bent er in een oogwenk dus, de vlucht gaat snel voorbij maar je hebt toch het gevoel echt weg te zijn, omdat het toch wel een totaal andere sfeer is die er heerst. Als je maar een paar dagen ergens naartoe wil, maar niet in België wil blijven, is Praag dus een hele goede optie.

___________________________

5 reasons why you should visit Prague!

♥ Budgetproof

Traveling to Prague is good for your wallet. It is a very budget-proof city. Our hotel, Vintage Design Sax hotel, provided us with all the comfort and luxury and was also very well located. We stayed for two nights, and with our flights, we payed something about 100 euros per person. Nice! Food isn’t that expensive either. In the afternoon we were at the Palladium shopping center, looking for a quick bite. We took a sandwich of lettuce and fresh fish fillet, and this was only 12 CZK, which is estimated to be about 50 eurocents. For FRESH fish fillet! In the evening we went for dinner at TGIFriday’s, the famous American burger bar, where we really ate some good burgers and appetizers, and the price was not too expensive ass well. We also went to dinner where they served typical Czech meals, where we tried the “goulash in bread” because we saw this on the map! 5 euros, and it was seriously a lot of bread filled with goulash, really tasty! If you have a limited budget, visit Prague!

♥ Shop at Palladium

Those who want to shop extensively are at the right place at Palladium. This shopping center has 5 floors. Very nice to do when you are in Prague! You will find the more famous shops like Topshop, Yves Rocher, Bijou Brigitte, C & A, but of course there are alot of shops that you don’t find here, and it’s always fun to snuggle between these collections. Hungry and/or thirsty? there is a whole floor with all kinds of snack bars and restaurants. You will also find a supermarket, where you can buy super-fast-food sandwiches, coffee cakes or typical sausage rolls for just a few cents.

♥ magic

Prague isn’t called one of the most beautiful cities in the world for nothing, it’s really the beautiful. To get in to the inner city of Prague, you must first cross the Charles Bridge, what a sight!  And that’s just the first impression you get from Prague. It is an old bridge, with statues along the side, and of course you also have a very nice view of the water and the tall buildings in the city. Visit it, especially at night when all the lights give it a magical feeling. The city itself is very cozy, with small, nice streets. You can really see the history of this city. In the main square in the city center, it is recommended to go up the tower, where you have the most beautiful view over Prague.

♥ Trdélnik

Do I need to say more? This is really a great tasty treat that Prague has to offer. It’s a kind of dough that is put on a roll over some sort of BBQ and then coated in a delicious layer of sugar. Really awesome! 

♥ Not to far away

When you live in Belgium, Prague is only one hour and 30 minutes away by plane. Not to far away and a very nice city to visit. 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s