Freedom!

Ondertussen is het al de 9de(!) keer dat Schotland en meer bepaald Glasgow op de agenda stonden. Enkel onder mannen  gaan genieten van voetbal, drank, feestjes en uiteraard wat avontuur. Zalig! Door het lange aanschuiven aan de check-in op Schiphol kwamen we maar net op tijd aan om te boarden. Gelukkig! Aangezien we een vroege vlucht hadden in tegenstelling tot andere jaren, kwamen we rond een uur of 4 ’s middags aan in het hotel. Normaal beginnen we ons weekend vettig met pitta of hamburgers, maar deze keer zochten we een lekkere pizzeria op waar ze echt verdomd lekkere pizza serveerden met een knapperige dunne korst. Onverwacht goed! Die avond sloten we, zoals de traditie het wil, de pub/danscafe af.

Zaterdag opstaan verliep bij de meesten vlot, al moet ik zeggen dat ik het ontbijt eens te meer aan mijn neus heb laten voorbijgaan. Ontbijten deed ik dan ook op weg naar de pub, The Iron Horse, waar enkele makkers zich reeds verzameld hadden in afwachting van de match. Om 10 uur al op café zitten, het is iets wat we in België niet snel zullen doen. Ideaal is het wel om “een beetje” in te drinken en in de sfeer te geraken voor de komende wedstrijd. Nadat 2 taxi’s ons aan het machtige Celtic Park gedropt hadden, zochten we onze plaatsen op in een vol huis. Alle ingrediënten waren aanwezig om er een spetterende partij van te maken. Dat was spijtig genoeg zonder Celtic gerekend, want ze hadden er blijkbaar niet al te veel zin in. Buiten 3-4 schoten op doel en 1 wereldgoal viel er bitter weinig te beleven. 2-0 winst en opnieuw richting centrum Glasgow dan maar. Na een stop aan, in een eerder besproken blogpost, Bar 67 en wat andere bars, verzijlden we weer in de Bhudda Bar die we de avond voordien afgesloten hadden. Het was deze avond niet anders.

https://videopress.com/embed/KsAPlpka?hd=0&autoPlay=0&permalink=0&loop=0

Zondagmorgend bleek dan ook al snel een moeilijke, maar opstaan was toch de boodschap. We hadden een druk programma voor de boeg. Net voor de middag werden we verwacht in Aberfoyle om in de bomen op deze prachtige bergen een Go Ape parcour af te leggen. Dit parcour is enkel te bereiken met de langste en hoogste Deathride in de UK. 40m hoog en 450m lang, Super! Het moet gezegd dat dit een schitterende ervaring was die zelfs door de gietende regen niet in het water viel. Hierna zouden we de Glengoyne Distillery aandoen, maar omdat iedereen tot op zijn onderbroek doorweekt was, besloten we ons te gaan opfrissen in het hotel en Whisky te gaan proeven in The Pott Still. Een pub in Glasgow waar ze echt honderden Whisky’s serveren. Een echte aanrader voor de liefhebbers van dit vloeibare goud.

Ons laatse avondmaal bracht voor de meesten Haggis op tafel. Zeer lekker! Een laatste drankje werd genuttigd in The Iron Horse, waar we zaterdag onze dag begonnen waren. Blijkbaar was daar nu een karaokeavond bezig. De menige Tequillas en Whisky’s resulteerden in een William Wallace speech van één van ons, en zoals het echte Schotten betaamt, waren de kreten van FREEDOM! en SCOTLAND! tot in de verste uithoeken van Glasgow te horen. Een schitterende afsluiter van een prachtig weekend.

https://videopress.com/embed/LGqACRNe?hd=0&autoPlay=0&permalink=0&loop=0

_________________________________

It’s already the 9th (!) time that Scotland and, in particular, Glasgow were on the agenda. Only among men, enjoying football, drinks, parties and of course some adventure. Awesome! Due to the long check-in at Schiphol, we just arrived in time to board. As we had an early flight unlike other years, we arrived at the hotel around four o’clock. Normally we start our weekend with pitta or hamburgers, but this time we searched for a delicious pizzeria where they served really good pizza’s with a crispy thin crust. Unexpectedly good! That evening we closed the pub as the tradition wished.

On saturday the most of us got up smoothly, although I had to skip breakfast again. I had breakfast on my way to the pub, The Iron Horse, where some friends had already gathered in anticipation of the match. At 10 o’clock in a pub, it’s something we wont do soon in Belgium. Altough it is ideal to drink a little and get in the mood for the coming game. After 2 caps dropped us at the mighty Celtic Park, we searched our places in a full house. All ingredients were present to make it a thrilling game. Unfortunately, Celtic did not feel too much about it. 3 or 4 shots on goal and 1 world class goal was everything we got in 90 minutes. A 2-0 win and we returned to the center of Glasgow. After a stop, in a previously discussed blog post, Bar 67 and some other bars, we headed back to the Bhudda Bar which we had closed the night before. It was no different this evening.

Sunday morning apeared as a difficult one, but getting up was the message. We had a busy program this day. Just before noon we were expected in Aberfoyle, to take a Go Ape tour in the trees on these beautiful mountains. This tour is only accesable if you take the longest and highest Deathride in the UK. 40m high and 450m long, amazing! It has to be said that this was a wonderful experience that wasn’t even ruined by the pouring rain. After that we would visit the Glengoyne Distillery, but because everyone was soaked, we decided to refresh in the hotel and have some Whiskey in The Pott Still. A pub in Glasgow where they serve hundreds of Whiskeys. A real recommendation for the lovers of this liquid gold.

Our last supper put Haggis on the table for the most of us. Very delicious! We had a last drink in The Iron Horse, where we started our day on Saturday. Apparently there was a karaoke night going on this time. The many Tequillas and Whiskeys resulted in a William Wallace speech of one of us, and as true Scots, the Cries of FREEDOM! And SCOTLAND! were to be heard in the furthest corners of Glasgow. A gorgeous end of a beautiful weekend.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s