Captain Jack’s Airboat tours at the Everglades in Florida!

Vervolg op Miami is always a good idea!

Na nog een tweede en laatste keer geslapen te hebben bij onze Airbnb-host, vertrokken we al redelijk vroeg in westelijke richting. De Everglades waren immers niet onze eindbestemming vandaag. We lieten Miami nu al achter ons, maar we hadden deze roadtrip nog heel wat kilometers af te leggen natuurlijk. Vrijwel meteen nadat we Miami verlieten werd het verkeer minder en was er in de verste verte amper een auto te bespeuren. 150 km lang reden we door moerasgebieden en natuurgebied. Het bleek een meer dan aangename rit te zijn en voor we het wisten stonden we al in Everglades City!

Voor een airboat tour rij je best zover mogelijk weg van Miami om de kosten wat te drukken. Captain Jack’s airboat tours kreeg online trouwens ook enorm goede reviews en dus was onze keuze snel gemaakt. Na ons plaatsje gereserveerd te hebben moesten we nog een uurtje wachten, maar op de plaats waar de airboats aan wal lagen, was gelukkig wel wat te doen. Alligators zijn natuurlijk alomtegenwoordig in de Everglades, en op de foto gaan met een klein exemplaar was dan ook een must. Het kleine diertje voelde tegen alle verwachtingen in zeer glad en zacht aan. Wat een prachtig dier!

Tijd om het water op te gaan! Onze kapitein was een echte Amerikaan die leefde voor zijn job. Met de nodige humor vertrokken we aan een slakkengangetje richting de mangroven  en kleine smalle wegjes doorheen dit moerasgebied. Van zodra we die bereikten vertrokken we op volle snelheid door deze nauwe waterwegjes. Wat een snelheid! Het moet gezegd dat onze kapitein enorm goed met zijn airboat overweg kon, want op sommige plaatsen was het zo smal dat we er maar net tussenpasten. En dat aan deze snelheid, zalig! Na even onderweg te zijn geweest en van het uitzicht genoten te hebben, kwamen we aan op een stukje open water waar net nog een andere airboat even gestopt was. Blijkbaar was hier een enorm grote alligator aanwezig. Ons kleine vriendje van daarstraks was er niets tegen. Wat een beest. Ondertussen bleek ook dat er verschillende wasbeertjes hun weg naar deze plaats hadden gevonden. Dit had vooral te maken met het drinken dat onze kapitein meehad. De airboats worden dus altijd gevolgd door deze dieren.  De tocht duurde een goed uur, en het was dan ook spijtig dat deze zo snel voorbij was. Een echte aanrader! Hier komen we zeker ooit nog eens terug!

Inclusief in deze tour was dat we nog naar een animal sanctuary mochten even verderop. Daar werden we getrakteerd op een gatorshow, waar een waaghals zich samen met een enorm dier in een kooi waagde en verschillende trucs uithaalde. Beetje zielig voor deze alligator, maar wel de moeite om eens te zien. Only in America!

Ondertussen was het ook al wat later in de namiddag en er stond nog een rit van meer dan 250 km op het programma richting Sarasota. Waar we ’s avonds onze volgende slaapplek moesten bereiken.

Wordt vervolgd…

http://www.captainjacksairboattours.com

_______________________________

After sleeping a second and last time at our Airbnb host, we left quite early in western direction. The Everglades were not our final destination today. We left Miami behind us already, but we had a lot of miles to do this roadtrip. Almost immediately after leaving Miami, there was less traffic and it was almost impossible to detect a car in the distance. 94 miles long, we drove through wetlands and nature reserve. It turned out to be a more then enjoyable ride and before we knew it, we were in Everglades City!

If you want to do an airboat tour, go as far away from Miami as possible to reduce costs. Captain Jack’s airboat tours also received very good reviews online and so our choice was made quickly. After having booked our place we had to wait another hour, but luckily there was a lot to do at the place where the airboats lay on shore. Gators are naturally omnipresent in the Everglades, and taking a photo with one, be it a small one, was a must. The little fella felt very smooth and soft against all expectations. What a beautiful animal!

Time to get on board! Our captain was a real American who lived for his job. With the necessary humor, we left for the mangroves and small narrow roads through this marshy area. As soon as we reached it, we departed at full speed through these narrow waterways. What a speed! It has to be said that our captain was able to handle his airboat perfectly, because in some places it was so narrow that we just fitted trough, and at this speed, amazing! Having been on the way and enjoying the view for a while, we arrived on a piece of open water where another airboat had just stopped. Apparently there was a huge gator somewhere. What a beast. In the meanwhile, some racoon’s found there way to this place too. This was mainly due to the Mountain Dew our captain had with him. The airboats are always followed by these animals. After an hour, the tour ended. Way too fast in my opinion, but surely an awesome experience. We will come back here once for sure!

Included in this tour was an animal sanctuary just a short distance away. Here we could see a gatorshow, where a man pulled of some tricks in a cage with a huge alligator. A bit sad for this animal, but it’s worth seeing. Only in America!

After this show it was 4 o’clock in the afternoon and we had another 154 miles to ride towards Sarasota. Where we had to reach our next place to sleep.

To be continued…

http://www.captainjacksairboattours.com

 


Een reactie op “Captain Jack’s Airboat tours at the Everglades in Florida!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s