Eurovision Songcontest!

Het is weer die tijd van het jaar. Het Eurosong-circus is weer neergestreken en dit keer in Oekraïne. Of we dat moeten toejuichen is een andere zaak, maar het is een jaarlijks weerkerend feit dat we zoals altijd klaar zitten om dit hele gebeuren te doorstaan. De Belgische kandidaten kennen meestal bedroevend weinig succes op het Eurovisiesongfestival (buiten de paar uitzonderingen van de voorbije 2 jaar) en ook deze keer was het nagelbijten tot het einde voor de Belgische inzending. Blanche kwam als vijfde aan de beurt in de eerste halve finale. Voor aanvang waren de meningen niet al te hoog gespannen. Haar act en haar song ‘City Lights’ werden als “saai” bevonden en in een zwarte jurk, de witte werd zonder pardon afgevoerd, had ze het zichtbaar moeilijk. Ondanks dat haar song op de radio toch toonvast klinkt, kon ze dit niet doortrekken naar het grote podium. We zullen het maar steken op de zenuwen, want er komt toch wel wat op je af.

Ondanks alles was haar act toch bij de beteren. Van sommige landen wéét je ook gewoon dat ze naar de finale gaan, en dat was dit jaar niet anders. Bij het afroepen van de 10 finalisten zaten de 18 deelnemers van deze eerste halve finale zenuwachtig in hun halve bol met vlagjes te zwaaien. Uiteindelijk werd voor het 3de jaar op rij de Belgische inzending pas als 10de en laatste beloond met een plek in de finale van zaterdag, wat bij Peter Van de Veire, bijna tot een hartinfarct leidde. De negen andere landen uit deze eerste halve finale die doorstoten zijn Moldavië, Azerbeidzjan, Griekenland, Zweden, Portugal, Polen, Armenië, Australië en Cyprus.

Donderdag zal de 2de halve finale afgewerkt worden, hopen we dat onze noorderburen evenveel succes kennen als ons, en gaan we de laatste rechte lijn in naar zaterdag, wanneer de grote finale zal uitgezonden worden. Meer dan 200 miljoen mensen zullen dan getuige zijn van hoe België met de eindoverwinning aan de haal gaat 🙂 . Of zal de vriendjespolitiek weer welig tieren en ons een roemloze plek in de middenmoot bezorgen?

Afspraak nu zaterdag!

City Lights – Blanche

 


 

It’s that time of year again. The Eurosong-circus is back and this time in Ukraine. Whether we have to be happy about it is another matter, but it is an annual recurring fact that we are always ready to watch this event. The Belgian candidates are usually unlucky at the Eurovision Song Contest (except for the past 2 years) and it was a thrilling ride for the Belgian entry again this year. Blanche came up the stage as number five in the first semifinal. Before the start of the contest, the opinions were not too good. Her act and her song ‘City Lights’ were found to be “boring” and in a black dress, she had a hard time on stage. Even though her song sounds good on the radio, it was a bit less on the big stage today. It must have been her nerves, because something big as Eurovision will come down on you.

In spite of everything, her act was still one of the best. From some countries, you just knew they were going to the final, and that was no different this year. When naming the 10 finalists, the 18 participants of this first semi-final were nervously waving with their flags. Eventually, for the 3rd consecutive year, the Belgian entry was only awarded 10th and last with a place in the final on Saturday, which almost led to a heart attack for Peter Van de Veire, The Belgian host on television. The nine other countries going trough in this first semifinal are Moldova, Azerbaijan, Greece, Sweden, Portugal, Poland, Armenia, Australia and Cyprus.

On thursday, it’s time for the 2nd semi-finals, in witch we hope our northern neighbors will go through too. And then we’ll go on to Saturday when the big final will be broadcast. Over 200 million people will then witness Belgium win the final 🙂 . Or will the friendship policy take over and assure us a lower spot in the rankings?

We will know the answer on Saturday!


Bron Uitgelichte foto


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s