Hotspot in Ghent: Mémé Gusta!

Gent is en blijft een meer dan gezellige stad in het hartje van Oost-Vlaanderen. Een parel onder de Vlaamse steden. Rondslenteren doorheen de vele steegjes, binnenkijkend in de vele boetiekjes die de stad rijk is, gezellig een terrasje doen, het blijft een aangename bezigheid. Als dan plots het Gravensteen voor je opdoemt kan je de schoonheid van Gent alleen maar appreciëren, telkens opnieuw. We besloten om het een andere keer zeker eens van binnenuit te bezoeken, na er jaren en jaren gewoon telkens voorbij te lopen. De tijd hadden we er nu niet meer voor, want het was stilaan etenstijd.

Een ezel stoot zich nooit twee keer aan dezelfde steen, en dus reserveerden we een week op voorhand.  Mémé Gusta, het restaurant van “ex-mijn pop-up restaurant deelnemers” Jan en Nele, in de burgstraat in Gent stond al even op ons verlanglijstje. Hun concept leent zich ook perfect voor een gezellig avondje. Back in time naar een zondagmiddag bij de bomma, niet te stijf, supervriendelijk personeel en eten met een nostalgisch tintje. Als echte foodies was dit voor ons heaven on a plate! De kaart staat dus bijgevolg vol met herkenbare gerechten. De keuze is niet gemakkelijk, maar het geeft ons een excuus om zeker eens terug te komen. De setting is echt ons ding, hoge plafonds, veel wittinten en gebruik van hout. Het prachtige pand is ontzettend knap ingericht. Als voorgerecht namen we verse garnaalkroketten en de karnemelkstampers, een heerlijk gerecht met stoemp en garnalen, om het beknopt te verwoorden. Ons hoofdgerecht was vers gesneden steak tartaar en het alom bekende stoofvlees. Spijtig genoeg was er geen plaats meer in onze maag voor een dessert, maar vol is vol natuurlijk. Alles bijeen was dit een geweldige ervaring, en is het elke cent méér dan waard! Niet aarzelen en gewoon reserveren!

Neem zeker een kijkje op hun site!


Ghent is and remains a more than enjoyable city in the heart of East Flanders. A pearl among the Flemish cities. Strolling through the many alleys, looking to the many boutiques that the city is rich, having a drink on a terrace, it remains a pleasant activity. When The Gravensteen suddenly sums up in front of you, you can only appreciate Ghent’s beauty. We decided to visit it another time, after passing it for years and years. We didn’t have any time left for it , because it was almost dinner time.


We reserved a week in advance. Mémé Gusta, the restaurant of “ex-pop-up restaurant participants” Jan and Nele, in the city center in Ghent was on our wish list for a long time. Their concept is perfect for a cozy evening. Back in time to a Sunday afternoon at grandma’s , not too stiff, super friendly staff and food with a nostalgic touch. As real foodies this was heaven on a plate for us! The card is full of recognizable dishes. The choice is not easy, but it gives us an excuse to definitely come back. The setting is really our thing, high ceilings, many white tones and wood usage. The beautiful property is wonderfully decorated. As an appetizer we took fresh shrimpcroquettes and the buttermilk stampers, a delicious dish of mash patatoes and shrimps. Our main course was a fresh ​​steak tartar and the well-known beef stew . Unfortunately, we had to skip the dessert because of the huge portions of the two first courses. All in all, this was a great experience, and it’s worth every penny! Do not hesitate and book a table!


Take a look at their site!Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s