The John and Mable Ringling Museum of Art in Sarasota!

Onze roadtrip in Oktober 2016 leidde ons richting Sarasota, en daar konden we niet vertrekken zonder het befaamde Ringling museum te bezoeken. De zon scheen ongenadig hard, maar dat weerhield er ons niet van de prachtige tuinen van het museum ook mee te pikken. De ontvangst was meteen een schot in de roos, aan de balie wachtte één van de vriendelijkste vrouwen die we deze roadtrip zouden tegenkomen ons op. Een vriendelijk gezicht doet altijd wonderen, en we konden niet wachten om door te gaan. Haar als persoonlijke gids hebben zou fantastisch geweest zijn 🙂 . Helaas!

Voor ons is The Ringling een absolute top locatie in Sarasota. De mooie tuin, het leuke circus museum maar vooral de kunstverzameling zijn een lust voor het oog. De buitenkant van het kunstmuseum deed ons sterk denken aan het Sint-Pietersplein in Rome, waar rond omheen ook overal beelden boven op de gallerij staan.

De tuinen kun je zonder entree bezichtigen en dit is zeker de moeite waard. De rozentuin is prachtig onderhouden en aan de waterkant hadden we een prachtig zicht op Longboat Key. Het was ook fantastisch om meer van het circusleven te horen en te zien. Dit fantastisch erfgoed van de familie is meer dan een bezoekje waard.


Our road trip in October 2016 led us to Sarasota, and we could not leave without visiting the famous Ringling Museum. The sun was burning, but it didn’t prevent us to visit the beautiful gardens of the museum too. At  the reception we met one of the friendliest women we would meet this road trip. Seeing a friendly face always does the trick, and we could not wait to continue. Having her as a personal guide would have been fantastic :). Unfortunately!


For us, The Ringling is an absolute top location in Sarasota. The beautiful garden, the nice circus museum but especially the art collection are a pleasure for the eye. The exterior of the art museum strongly reminded us of St. Peter’s Square in Rome, where all the statues are also located at the top of the gallery.
The gardens can be visited without entrance and this is definitely worth a go. The rose garden is beautifully maintained and at the waterside we had a beautiful view of Longboat Key. It was also great to see and learn more of the circus life. This fantastic heritage of the family is worth a visit!

https://www.ringling.org/museum-art


IMG_20161012_115111IMG_20161012_105155IMG_20161012_113518IMG_20161012_113912IMG_20161012_112928IMG_20161012_110745IMG_20161012_115123IMG_20161012_113901IMG_20161012_112417IMG_20161012_122017


Een reactie op “The John and Mable Ringling Museum of Art in Sarasota!

  1. Pingback: Sarasota!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s