Fairytales at The Efteling!

When it comes to theme parks, Disneyland is at the top of our list. But because Disney is always a long drive and more expensive, we also love to go to the Efteling. It’s less far, more affordable, and also beautiful! The discussion whether Efteling is better than Disney or vice versa is a matter for an other time.

The Efteling is one of the most beautiful amusement parks in the Benelux, and we don’t say no quickly to a day at this park. This year the park is already 65 (!) Years old, so it was the perfect time to go back. It was a holiday and hot, so we expected an overrun, but against all expectations, this was not the case. Most people probably went to the sea with this warm weather. The better for us!

In the park there is a good mix of different attractions and also the less fast atractions are a beautiful sight. Because we were here with a 5 year old, we started the day with the fairytale forest. In our early childhood we found this to be very overwhelming, and although we are grown ups now, it’s still nice to see. You are really in a fairytale forest at some times, and it is good of the Efteling, that they have left so much trees and greenery throughout the park, as in the fairytale forest.

IMG_20170525_105337IMG_20170525_104433IMG_20170525_110523

There is still a lot of space to expand and that’s just a big plus for the park. The latest attraction, unfortunately not open yet, will not open until the 1st of July 2017, must be the showpiece of the park. We will have to go back sometime, I think. This new attraction, Symbolica, takes you to a fantasy palace, in which you choose one of three different routes with interactive elements. According to the Efteling you will fall from one surprise to another, we are curious!
Always fun is the house Villa Volta, the home of “Bokkenrijder” Hugo van den Loonsche Duynen. Here you get the feeling that the house is turning upside down. If you’re sick soon, you’ll better look at the ground occasionally 🙂

The day passed by, and beside The Dream Flight, a train ride and some other child-friendly attractions it was time for The Flying Dutchman. As I’m not the biggest fan of roller coasters, and I never did one until 3 years ago, I more and more think it’s fun now. Also this attraction is beautifully made and the queue leads you past different rooms of the 17th century to end up on a quay where you take a boat. The attraction combines roller coaster with water and, although relatively short, is a really fun ride!

It was a fun day and we’re already looking forward to our next trip, when Symbolica is ready!

IMG_20170525_133519IMG-20170525-WA0001


Als het op pretparken aankomt staat Disneyland bij ons helemaal bovenaan het lijstje. Maar omdat Disney toch telkens weer ver rijden is en wat prijziger is, gaan we ook enorm graag naar de Efteling. Minder ver, betaalbaarder, en ook prachtig van afwerking! De discussie of Efteling nu beter is als Disney of omgekeerd laten we in het midden, want smaken verschillen nu eenmaal. 

De Efteling is één van de mooiste pretparken van de Benelux, en tegen een dagje richting Kaatsheuvel, waar het park zich bevindt, zeggen wij niet snel neen. Dit jaar bestaat het park reeds 65(!) jaar, en dus was het de ideale moment om nog eens terug te gaan. Het was een feestdag en lekker warm, dus we hadden een overrompeling verwacht, maar dit bleek tegen alle verwachtingen in zeer goed mee te vallen. De meeste mensen trokken waarschijnlijk richting zee met dit warme weer. Des te beter voor ons!

In het park is er een goede mix van verschillende atracties te vinden en ook de minder snelle atracties zijn een lust voor het oog. Omdat we op pad waren met een 5-jarige, begonnen we de dag dan ook met het sprookjesbos. Vroeger in onze kindertijd vonden we dit altijd zeer overweldigend, en hoewel het als volwassene toch iets minder groots lijkt, blijft het toch mooi om te zien. Je waant je op sommige momenten echt in een sprookjesbos, en het is goed van de Efteling dat ze, net als in het sprookjesbos, doorheen het park zoveel bomen en groen hebben laten staan.

Er is nog enorm veel ruimte om uit te breiden en dat is enkel maar een pluspunt voor het park. De nieuwste attractie die spijtig genoeg nog niet open was, deze gaat pas open vanaf juli 2017, moet een pronkstuk van het park worden. We zullen sowieso eens terug moeten gaan denk ik. Deze nieuwe attractie, Symbolica, neemt je mee naar een paleis der fantasie, waarin je kiest voor één van de drie verschillende routes met interactieve elementen. Volgens de Efteling zou je van de ene verbazing in de andere vallen, we zijn benieuwd!

Ook altijd leuk is het vervloekte huis Villa Volta, het huis van bokkenrijder Hugo van den Loonsche Duynen. Hier krijg je het gevoel dat het huis overkop gaat wat een leuke ervaring is. Als je snel misselijk bent kijk je best af en toe naar de grond 🙂

De dag vloog voorbij, en naast De Droomvlucht, een treinritje en nog wat andere kindvriendelijke attracties was het tijd voor De Vliegende Hollander. Aangezien ik niet de grootste fan ben van achtbanen, en dit tot 3 jaar geleden nooit gedaan had, begint dit nu meer en meer te lukken. Ook deze attractie is prachtig gemaakt en de wachtrij loodst je langsheen verschillende kamers uit de 17de eeuw om uiteindelijk op een kade terecht te komen waar je in een bootje plaats neemt. De attractie combineert achtbaan met water en is, hoewel hij relatief kort is, echt een toffe ride!

Wij kijken al uit naar ons volgend tripje, wanneer Symbolica klaar is!

 

 

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s