A day at Pairi Daiza

De zoo: het spreekt ons allemaal aan. Of het nu uit interesse of puur leedvermaak is doet er niet toe. Er komt een moment waarop je beslist hier naartoe te gaan. En hoewel de zoo in Antwerpen en consoorten best wel te pruimen vallen, steekt er volgens ons één park in België met kop en schouders bovenuit. Het dierenpark van Marck Coucke, Pairi Daiza, in Brugelette. Het bewijs hiervan is het feit dat we er makkelijk een hele (gemiddelde) werkdag rond liepen, zonder ons ook maar één keer af te vragen wanneer we naar huis konden.


Pairi Daiza is dan ook niet zomaar een dierenpark. Er is ontzettend veel aandacht besteed aan hoe het park eruitziet, en dat is best wel impressionant te noemen. Bij het binnen komen, wat pas gebeurd na een grondige controle van alle tassen en personen, valt meteen op hoe groen het park is. Na een kinderboerderij gepasseerd te zijn, die we uiteraard een keertje door moesten, liepen we door een prachtige omgeving waarin al snel de eerste dieren op ons pad kwamen.

IMG_20170604_114114

Even verderop staat een immens herenhuis. Dit leek ons vreemd zo midden in het park, maar bij het binnen gaan bleek dat het huis binnenin helemaal omgebouwd was naar een verblijf voor onderwaterdieren. We waanden ons echt in één of andere grot, en hier werden kosten nog moeite gespaard om het er fantastisch te laten uitzien. Hoedje af hiervoor.

Het park is onderverdeeld in landen, waarvan wij vooral ‘Cité des Immortels’ en ‘Royaume de Ganesha’ het mooist vonden. Dit zijn de delen die geïnspireerd zijn op China en Azië. Maar dit neemt niet weg dat alle andere dierenverblijven niet goed zijn. Alle dieren hebben voldoende ruimte en worden door zeer capabele mensen verzorgd. Het verblijf van de Gorilla’s is nog niet lang open, en het was fascinerend om deze prachtige dieren te bewonderen. Ooit wil ik ze graag in het wild zien in hun natuurlijke habitat. Het meeste volk stond uiteraard bij het verblijf van de panda’s. Tian Bao, het kleine pandajong dat nu reeds meer bekendheid vergaarde dan de gemiddelde BV, is namelijk 1 jaar geworden. Een gebeurtenis die de mensenmassa rondom hun verblijf perfect verklaarde. Mooie foto’s van hen nemen was helaas bijna onmogelijk.

IMG_20170605_120302_589

Ook leuk is dat je vanaf een platvorm zeer dicht tot bij de giraffen kan komen. Ze komen zo dicht dat je ze zelfs over de snuit kan aaien, en de oudere dieren laten dit ook graag gebeuren. Acht uur na aankomst hadden we zo goed als alles gezien, maar gingen we toch nog even naar het verblijf van de Orang Oetan’s uit Sumatra. Dit was misschien wel het mooiste verblijf van het hele park en hier verbleven 3 Dieren. Een mannetje, een vrouwtje en hun 1-jarige baby. Deze dieren wonen in een tempel volledig uit wit marmer. Het kleine kereltje ging lustig zijn gang aan alle touwen en klimpalen onder een toeziend oog van zijn moeder. Het was een vertederende afsluiter van een mooie warme dag.

Pairi Daiza is niet supergoedkoop, maar door de omvang en schoonheid van het park is het dit meer dan waard. Als we één dierenpark moeten aanraden in België is het sowieso dit park. De lange rit nemen we er maar al te graag bij!

IMG-20170607-WA0002IMG-20170607-WA0014IMG_20170604_215020_032IMG_20170604_170104IMG_20170604_155025IMG_20170604_170617IMG_20170604_155605IMG_20170607_184424IMG_20170604_151052

 

 

 


9 reacties op ‘A day at Pairi Daiza

  1. Klopt, en voor vele dieren is het best ook wel zielig. Maar dierentuinen, en zeker de goeie, bewijzen ook wel hun nut als het op bedreigde diersoorten aankomt. In vele gevallen is het toch door deze mensen en kweekprogramma’s dat sommige soorten blijven bestaan. Het heeft zijn voor- en nadelen. Maar of we het nu willen of niet, dierenparken zullen er altijd zijn, en dan is het wel tof om te zien dat een park als Pairi Daiza er alles aan doet om het verblijf van de dieren zo aangenaam mogelijk te maken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s