5 favoriete Binge-watch Series

Na de 5 favoriete Foodspots, is het leuk om mijn 5 favoriete Netflix Series op te lijsten. Deze zijn degene die momenteel in de top 5 staan, en zijn dus een momentopname. Ik sta altijd open voor nieuwe suggesties die eventueel kans maken op een plaats in deze lijst.


1. Vikings

Vikings. Duidelijker kan een titel niet zijn. De reeks begint aan het begin van het tijdperk van de vikingen , rond de 9de eeuw, in Scandinavië. De vikingen plunderden toen nog in het oosten, maar Ragnar Lothbrok, een boer, heeft echter legendarische verhalen gehoord over het westen en wat daar zoal te rapen valt. Het verhaal is een waar spektakel, met twee grote troeven. Het is op historie gebaseerd en Ragnar is perfect gecast in de vorm van Travis Fimmel. In Vikings zet hij deze ongeëvenaarde Viking leider neer en speelt hij iedereen van het scherm. En dat wil wat zeggen want ook de overige cast speelt zijn rol uitstekend. Enkel hiervoor zou je al naar Vikings moeten beginnen kijken. Ben je into Scandinavië en heb je een zwak voor de vikingen, dan is dit de serie die je zoekt! Vikings is een productie van Michael Hirst voor de zender History, en ze hebben er werkelijk alles aan gedaan om er iets moois van te maken. Topserie!

2. Black Sails

Black Sails is een piratenserie die zich afspeelt in 1715, een gouden tijdperk voor de piraterij in de Caraïben. New Providence Island, een voormalige Britse kolonie, is nu een vrijhaven zonder gezag, waar piraten de scepter zwaaien. Hier in Nassau is de meest beruchte piraat Kapitein Flint en het verhaal draait dus ook voornamelijk om hem. Black Sails is gemaakt door Starz, die ook verantwoordelijk zijn voor onder andere Spartacus. Verwacht dus ook nu weer veel ontblote bovenlijven en bloederige actie. Hou je van Pirates of the Caribbean, maar mag het net dat tikkeltje realistischer en volwassener? Aarzel dan niet en begin aan deze serie!

3. Stranger Things

Op 6 november 1983 verdwijnt de twaalfjarige Will Byers op mysterieuze wijze in het stadje Hawkins in Indiana. Als een gevolg van de verdwijning begint Joyce, de alleenstaande moeder van Will, door te slaan. De politie, onder leiding van Jim Hopper, begint een onderzoek, evenals Wills jeugdvrienden Mike, Lucas en Dustin. Op een dag vinden de drie jongeren een verdwaald meisje met psychokinetische krachten. Samen ontdekken ze dat er mysterieuze krachten in het spel zijn en dat een vreemde overheidsorganisatie probeert om de waarheid te verdoezelen. De serie heeft een leuke jaren 80 uitsraling, die me wat doet denken aan de film Super 8, en dat kan alleen maar toegejuicht worden! Stranger Things is een exlusieve Netflix Serie die zeker op je lijste moet staan!

4. The Walking Dead

Misschien wel het thema dat me het meeste aanspreekt. Over de levende doden zijn al veel films en series gemaakt, maar geen één steekt er zo hard bovenuit als The Walking Dead. Rick Grimes, een agent, ontwaakt in een ziekenhuis na te zijn neergeschoten in een autoachtervolging. wanneer hij merkt dat er niemand te bespeuren valt in het hospitaal, raakt hij in paniek en begint hij door te hebben dat er iets niet klopt. De serie is ondertussen al aan zijn 7de seizoen bezig, en wat er gebeurd in al die afleveringen is gewoon teveel om op te noemen. Hou je maar klaar voor een rollercoaster aan emoties en plotwendingen. Ohja, en probeer toch ook nog wat te slapen, er is altijd de volgende dag om voort te kunnen kijken 😉 .

5. Game Of Thrones

Het is haast ondenkbaar dat een serieliefhebber deze serie nog niet beginnen kijken is, maar zo niet zou ik er nu mee beginnen! Het verhaal is gebaseerd op de boeken van George R.R. Martin, en in de eerste seizoenen volgt het deze nog redelijk goed. De serie is echter zo populair dat het de boeken heeft ingehaald en Martin dus nog bezig is met het schrijven van zijn verhaal. De serie bevat meerdere verhaallijnen en het grootste deel van de serie speelt zich af op het mythische continent Westeros, waar enkele adellijke families strijden om de macht in het rijk. Wat Game of Thrones zo goed maakt is het feit dat ze er niet voor terug deinzen om belangrijke personages uit de serie te schrijven en de onderlinge vetes tussen de families zeer vertrouwd en realistisch aanvoelen. Dit alles opgesmukt met veel geweld en veel naakt, maakt van Game of Thrones een parel onder de binge-watch series!

 

Wat is jullie persoonlijke top 5 en wat vinden jullie van bovenstaande series? We horen het graag!

 


7 thoughts on “5 favoriete Binge-watch Series

  1. Ik kijk meestal simpele sitcoms met m’n vriendin. Lekker makkelijk wegkijken en dan alle seizoenen kijken, voordat we weer overschakelen op een andere. Momenteel kijken we How I met your mother en hierna gaan we door naar het nieuwe seizoen Newgirl.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s