Magic Kingdom in Disneyworld / Dag #1

vervolg op Disney Springs in Florida


Main Street USA

Het ritje met de shuttlebus duurde, aangezien we in één van de meest afgelegen Disney hotels zaten, ongeveer een kwartiertje. Maar zelfs tijdens die rit die véél langer leek te duren dan dat hij daadwerkelijk was, konden we beiden een grote smile niet onderdrukken. Bij het binnenrijden van The Magic Kingdom voelde ik persoonlijk een blijdschap die ik al lang niet meer gevoeld had. We hielden eindelijk stand, en met onze Magic Bands in de aanslag begaven we ons richting ingang van het Park.

P1010316.JPG

We baanden ons een weg door de mensenzee, en kwamen al snel toe aan het perronnetje, de ingang, waar we met onze Magic Bands de toegang tot het park verkregen. Deze band is trouwens een superhandig dingetje dat je in Disneyland Parijs niet hebt. Waar in Parijs alles nog met papieren ticketjes gebeurd, is hier al dat papierwerk vervangen door de Magic Band. Het is de sleutel van de hotelkamer, het is het ingangsticketje voor de verschillende parken, je kan ermee betalen en omdat hij in contact staat met de handige app van Disneyworld, kan je er ook meteen alle officieel gemaakte foto’s op je smartphone mee zien. Wat een gemak!

Waar moeten we beginnen, Dit park is in alle opzichten net dat tikkeltje groter dan de versie in Parijs, en het goede weer en stralende zonnetje zijn een aangename plus. Mainstreet USA ziet er werkelijk groots uit, en de wandeling richting het kasteel is er ook hier één vol verbazingen. We kunnen het uiteraard niet laten van de vele winkeltjes meteen af te struinen, en we moeten ons inhouden om niet onmiddellijk vele leuke hebbedingetjes mee te nemen. En omdat het de periode van Halloween is is het hele park volledig in Halloween thema aangekleed. We love Halloween!

IMG_20161016_100621IMG_20161016_100510

 

De Kleine Zeemeermin

De eerste attractie die we aandoen is die van de kleine zeemeermin. De wachtrij viel goed mee met zijn 15 minuten aanschuiven, en omdat het een attractie is die je in Parijs niet hebt, was dit een evidente keuze. Het is een leuke rit die best wel lang duurt voor een darkride, en we zagen meteen dat ze hier erg veel oog voor detail hadden.

 

Fast Passes

Een paar maanden op voorhand hadden we van thuis uit reeds onze fast passes geregeld. Dit zijn 3 tickets waar je je attractie kiest en het tijdsstip wanneer je erin wilt aangeeft. Op deze manier kan je zogoed als de hele wachtrij skippen en in de fast pass rij aanschuiven, die dan maximum 5-10 minuten duurt. Het spreekt dus voor zich dat we deze fast passes gebruikten bij de populairste attracties waar de wachttijden al snel oplopen tot bijna 2 uur, afhankelijk van de drukte.

 

Splash Mountain

Splash Mountain is zo een attractie, en je ziet als snel waarom. Je neemt plaats in een boomstammetje en terwijl je door een darkride vaart met als thema de film Song of the South, van het aanstekelijke liedje Zip-A-Dee-Doo-Dah, komt er al snel een eerste splash op je pad. Deze is echter niets in vergelijking met degene waarom je überhaupt in deze attractie gaat. Na een lange klim kom je bij één van de hoogste “log flume’s” ter wereld. Het is een ritje naar beneden dat je niet snel vergeet! De verkoeling van het water (je kan redelijk nat worden) is meer dan aangenaam bij dit weer 🙂 .

IMG_20161024_183901

 

Seven Dwarfs Mine Train

Onze volgende fast pass, na omzwervingen bij wat minder drukke attracties zoals The Barnstormer (een ritje op een kleine achtbaan in het thema van Goofy) en The Mad Tea Party (de theekopjes), was misschien wel voor de populairste attractie in The Magic Kingdom. The Seven Dwarfs Minetrain. De achtbaan is zowel in- als outdoor en is niet zo intensief als andere rollercoasters van Disney, maar meer gericht op kinderen. De mijnkarretjes schudden en hobbelen zoals een echt mijnkarretje, en geven deze attractie een toffe extra. Deze rit staat in het teken van de zeven dwergen van Sneeuwwitje, en je raast uiteraard door de mijnen waar de dwergen actief in zijn. Zeer tof!

 

The Haunted Mansion

In Parijs staat een bezoekje aan The Haunted Mansion altijd op het programma en ook hier hebben we deze attractie meermaals bezocht. Waar het huis in Parijs er echt eng uitziet, zeker bij mistig weer, is het hier duidelijk dat het om het huis uit de gelijknamige Disneyfilm met Eddie Murphy gaat. De wachtrij is zoals andere wachtrijen hier redelijk interactief, en het duurt nooit echt superlang vooraleer je in de donkere inkomhal van de attractie staat. De rit is in vele opzichten hetzelfde als in Parijs, maar toch net dat beetje meer omdat vooral het begin en einde iets anders zijn en iets langer duren, met nieuwe kamers en een totaal nieuwe scène die zich “buiten” afspeelt. The Haunted Mansion is een persoonlijke favoriet, zeker tijdens Halloween 🙂 .

Mickey’s Not So Scary Halloween Party

Omdat we tijdens deze periode het park aandeden, moesten we ook rekening houden met het feit dat er op verschillende avonden Halloween Party’s zijn in het Park. Deze Party’s zijn extra bij te betalen, maar een must see voor elke Disney liefhebber. Onze eerste dag in het park sloten we zo af. Voor mensen die geen ticketje hadden werd het park reeds om 19:00u gesloten.

Er stond nog veel op ons programma van attracties, maar omdat het reeds voorbij 19:00u was en we ondertussen onze polsbandjes voor de Mickey’s Not So Scary Halloween Party hadden afgehaald, ook reeds op voorhand gekocht uiteraard wegens de populariteit van deze events, begonnen we aan onze trick or treat ronde. Bij het afhalen van onze bandjes kregen we ook een Disney zakje mee waar we op verschillende plaatsen doorheen het park snoep konden gaan ronselen. De wachtrijen waren wel wat korter doordat vele mensen andere prioriteiten hadden, maar veel hebben we hier niet echt gebruik van gemaakt, omdat ook wij de sfeer van de party wilden opsnuiven. Enkel Pirates of the Caribbean was het wachten even waard. Disney zou echter Disney niet zijn mocht er op deze party geen parade aanwezig zijn. Geheel in thema van Halloween, zagen we de Mickey’s (wat een held) Boo To You Halloween Parade. En omdat we tot 00:00u in het park konden blijven, samen met vele Disney karakters, was dit zeker de moeite om te doen!

IMG_20161017_214222

Moe maar voldaan keerden we na deze Party terug naar ons hotel, met 2 zakken vol snoep en toffe vooruitzichten voor de komende 2 dagen!

Wordt vervolgd…

 

 


Een reactie op “Magic Kingdom in Disneyworld / Dag #1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s