Magic Kingdom in Disneyworld / Dag #2

Vervolg op Magic Kingdom in Disneyworld / Dag #1


Disney Prinsessen

W|aar onze eerste dag vooral in het teken van de attracties, de Halloweenparty en het verkennen van het park stond, ging dag twee vooral over het ontmoeten van de disney figuren. Voor Shana, die al sinds haar kindertijd verzot is op de Disney prinsessen, was dit dus een hoogdag. We maakten kennis met zowat alle prinsessen, en ookal was onze ontmoeting met Mickey bij momenten wat ‘awkward’, was het zeker de moeite waard. Een selfie met Buzz en Sneeuwwitje konden niet ontbreken uiteraard 🙂

 

Lunch bij ‘Be Our Guest’

E|ten in Disney is niet goedkoop, maar nu we hier waren vonden we het wel leuk om te lunchen (het diner ’s avonds was al volzet) bij Be Our Guest. Een themarestaurant volledig in het teken van Belle en het Beest. De opzet is simpel, Je wandelt binnen in het kasteel, en na het passeren van een computerscherm waarop je je eten besteld, kan je kiezen om in één van de themakamers plaats te nemen. Hier kan je bevoorbeeld eten in de balzaal waar de iconische dansscène tussen Belle en het Beest plaatsvind, maar ook in de kamer in de verboden vleugel waar de betoverde roos staat. De setting is alleszins adembenemend. Het eten is uiteraard de Franse keuken, en het dessert met ‘grey stuff’ zoals ze het hier noemen, is absoluut een aanrader!

Dole Whip Float

B|ij dit weer is een lekkere verfrissende snack altijd welkom, en onze favoriet is zonder meer een Dole Whip Float. Als je van ananas houdt kan je ons alleen maar gelijk geven. Een Dole Whip Float is ananas sap in een bekertje met daarbovenop soft ice van vanille. Lekker fris en redelijk verslavend. Geen ananas fan? neem dan de gewone Dole Whip zonder het ananas sap.

A Pirate’s Adventures: Treasures of the Seven Seas

D|it is niet echt een attractie maar veeleer een zoektocht door Adventureland. Het is waarschijnlijk iets dat meer geschikt is voor kinderen, maar omdat dit iets was dat ze in Parijs niet hebben, en we toch nog redelijk veel volwassenen zagen die hiermee bezig waren besloten we het ook eens te proberen. Op een vaste locatie haal je een schatkaart op (die je achteraf mag houden) en begin je aan een zoektocht. Je hebt 5 schattenjachten die op elkaar volgen en indien je ze alle vijf succesvol kan afronden mag je je een trouw nieuw lid van kapitein Jack Sparrow noemen. Zoniet zul je de zeven zeeën alleen moeten bevaren… Wij moeten deze tocht helaas nog afronden, aangezien we maar tot 3 geraakten 🙂

IMG_20161025_120026

Jungle Cruise

O|p het eerste zicht was dit voor ons niet meteen een topattractie, maar nu het donker was en er een niet al te lange rij stond besloten we het toch te proberen. Het bleek een voltreffer! Al moet hierbij vermeld worden dat je ook wel geluk moet hebben welke gids je meekrijgt op je boottochtje. Jungle Cruise zegt op zich al genoeg, maar je neemt plaats in een bootje uit ‘1930’ dat je doorheen de jungle en verschillende grote rivieren van Azië, Afrika en Zuid-Amerika brengt. Je vaart langsheen verschillende (valse) dieren en taferelen, maar wat de tocht bij ons echt leuk maakte, en hier moet je dus wat geluk bij hebben, was de gids die ons de hele tijd toesprak. De sarcastische en humoristische ondertoon maakten van deze rit eentje om niet te vergeten. Deze tocht is ook veel leuker in het donker, het is maar een tip!

Wordt vervolgd…


9 reacties op ‘Magic Kingdom in Disneyworld / Dag #2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s