#2 Hoe gaat het nog met… Margaux Vandecasteele

Hey iedereen! vandaag een nieuw interview, en deze keer met Margaux Vandecasteele! Voor de kijkers van Peking express waarschijnlijk geen onbekende. Lees zeker verder!

Dag Margaux, we kennen jou uiteraard van het populaire spelprogramma “Peking Express” waar je een tof duo vormde met steff. Hoe kijk je hierop terug?
I|k vond Peking Express een fantastische ervaring. Toen Steff en ik uit elkaar getrokken werden, vond ik dat hartverscheurend. Gaandeweg heb ik me wel gerealiseerd dat ik nog meer van Laos en de wereld kon ontdekken dus ik er moest proberen van te genieten. Ik heb wel ingezien dat alleen reizen, hoewel dat vroeger steeds op mijn to do list stond, niet meteen iets voor mij is. Toen Steff weg was miste ik echt mijn maatje om dingen mee te delen. Beetje heel cliché om hier nu het inzicht van Chris McCandless aan te halen, maar het is wel zo: “Happiness is only real when shared”. Ik was dan ook blij dat het met de meeste andere kandidaten zo goed klikte. Steff en ik zijn de finale bij Cedric thuis gaan kijken en ook binnenkort houden we nog eens een reünie op de Gentse feesten! 

PekingExpress_S1_algemeen_001

PekingExpress_S1_algemeen_011

PekingExpress_S1_algemeen_012

Wat was je leukste ervaring tijdens het programma?

I|k vond het leukste deel van de wedstrijd het slapen bij de mensen thuis. Het was zo mooi om te zien hoe vrijgevig ze daar waren. Hoe minder ze hadden, hoe meer ze gaven. Het was voor mij ook de ultieme manier om een cultuur te leren kennen. Niet door Azië trekken en ’s avonds in het hotel aan een westers gevuld buffet aanschuiven, maar eten wat zij eten en slapen waar zij slapen. Ik ben echt dankbaar dat ik dat heb mogen doen! Het was voor ons soms wel wat confronterend. Toen we in Hanoi sliepen dachten we al oei, ze hebben hier maar een heel klein badkamertje en naarmate we in minder verstedelijkte gebieden kwamen maakte dat kleine badkamertje plaats voor een reservoir regenwater met een blok zeep vanachter in de tuin. Het toonde maar wat voor een verwende westerse nestjes wij zijn.


Wat heb je in de tussentijd zoal gedaan?
D|e opnames waren in oktober-november 2017. Toen we terug kwamen moesten we ons meteen op onze examens storten en intussen tijd hebben we ook het tweede semester en eindexamens afgerond. Ondanks we enkele weken les geskipt hadden waren Steff en ik beiden in eerste zit door voor de januari-examens. Een perfecte afsluiter van ons avontuur. Ik ben begin juli naar Rock Werchter gegaan en nu ben ik een aantal weken aan het werken in een rusthuis. Afwassen is niet de meest spannende job, maar eten rondbrengen en een babbeltje slaan met de omaatjes maken mijn dagen daar nog wel aangenaam.

Wat zijn je toekomstplannen?
B|egin augustus ga ik met mijn beste vriendin een rondreis maken door Noorwegen met Beyond Borders en meteen daarna ga ik met vriendinnen naar Pukkelpop. Een aantal vriendinnen gaan op Erasmus volgend jaar dus ik hoop nog veel bezoekjes te doen in de toekomst. Voor het Theater-, Film- en Literatuurwetenschapgedeelte van mijn opleiding Taal- en Letterkunde moet ik volgend jaar ook stage lopen. Ik ga volgende week op gesprek bij deMensen om stage te lopen bij Reizen Waes. Reizen en de wereld ontdekken op zoek naar verhalen van mensen, blijft dus wel prioriteit.

Wat was tot dusver je grootste succes?
V|oorlopig komen mijn studies nog op de eerste plaats. Ik vond het dan ook echt een succes dat ik voor mijn examens geslaagd was terwijl ik een maand in Azië had gezeten. In de toekomst wil ik graag meewerken aan producties waar ik zelf achtersta en misschien ooit zelf een productiehuis beginnen. Dat zij  natuurlijk nog dromen, een stage bij een format als Reizen Waes zou al een heel succes zijn. Fingers crossed voor volgende week dus!

Wat doe je graag in je vrije tijd?
I|k hou enorm van lekker eten. Zowel van het te maken als van het op te eten. Ik organiseer graag etentjes met vrienden, maar ga ook graag op restaurant. Ik dans graag (zowel dansles als een stapje gaan zetten) en lees lekker saai ook graag boeken. Het liefst lees ik boeken als ik op reis ben en niets of niemand mij stoort. Reizen blijft natuurlijk een van mijn favoriete bezigheden. Als ik het geld en de tijd had, zou ik constant weg zijn. Goedkope vluchten opzoeken is dan ook een van mijn favoriete bezigheden…
20250925_1405621432838510_1981763300_o
Wat is je mooiste ervaring in het leven?
I|k vind het moeilijk om een ervaring te kiezen. Ik kan enorm van momenten genieten waarop alles klopt, de omgeving, de mensen, de muziek, de geur, … Ik kan het moeilijk beschrijven, maar soms lijkt het leven je te overvallen en klopt alles. Dat heb ik ook gehad toen Steff en ik na uren zoeken eindelijk een slaapplaats hadden gevonden in Hanoi. We waren doodop, maar het gezin had ons uitgenodigd met hen en hun familie te dineren. Toen we ons gedoucht hadden, wandelden we met de kinderen naar het restaurant. Toen we daar aankwamen konden Steff en ik onze ogen niet geloven. Het was een soort prieeltje op het water waar de familie aan een lage tafel zat. De mannen stonden er te vissen en de vangst ging meteen de pot in. Het was zo’n mooie avond. Een magische plaats met lekker eten en ontzettend charmant gezelschap. We hebben daarna nog met de kinderen in de speeltuin gespeeld. Een avond die ik niet snel zal vergeten…
PekingExpress_S1_algemeen_020
Tot slot. Nog een woordje voor onze lezers?
G|eloof in wat je graag doet en dat je wel op je pootjes terecht komt als je je hart volgt.

Enorm bedankt voor je medewerking Margaux!
20251389_1405621442838509_2124716768_o (1)
20226621_1405621426171844_812021278_o
20251401_1405621429505177_474427218_o

 

(Alle foto’s van Peking Express zijn eigendom van Medialaan. Alle andere foto’s zijn eigendom van Margaux zelf!)

Volgende week opnieuw een interview! en ook deze keer houden we nog even voor ons met wie!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s