Fort Lauderdale en going home

Vervolg op Magic Kingdom in Disneyworld / Dag #2


Laatste dag Disney

D|e tijd in ‘Magic Kingdom’ vliegt helaas te snel vooruit, en het was ondertussen al onze laatste dag in het park. Aangezien het vandaag een dag was waarop er opnieuw een Halloween party gepland stond, was het park voor ons maar open tot 19:00u. We besloten echter de avond voordien om eens zot te doen en ook voor deze laatste dag nog 2 tickets te kopen, zodat we tot 00:00 konden blijven.

Na vroeg op te staan en uit te checken uit ons Disney hotel, laadden we onze auto in en namen we deze keer niet de shuttle dienst maar onze huurauto om te parkeren op de parking van Magic Kingdom zelf. Omdat we in een Disney hotel verbleven, was de parking voor ons gratis, voor niet hotel gasten is dit echter rond de $20. Daar aangekomen duurde het toch nog een goed half uur voor we effectief voor de ingang van het park stonden, omdat we eerst nog via een busje de parking verlieten, en dan via de monorail ons richting ingang begaven. We namen het er graag bij.

We namen vandaag de tijd om alles op het gemakje te doen, en onze favoriete attracties zouden verschillende keren aan bod komen. ’s Avonds op de party vulden we gretig onze trick or treat zakjes, we hadden 4 volle zakken snoep en snacks, waarvan er tot op vandaag nog steeds een royale hoeveelheid in een bokaal in de kast staat, 🙂 en genoten we bij de slotshow nog na van 3 heerlijke dagen.

IMG_8556

IMG_20161018_222608

 

Fort Lauderdale

D|e laatste volle dag van onze roadtrip stond er nog een lange rit op het programma. We zouden terug in de richting van Miami rijden om onze laatste avond in Fort Lauderdale, iets boven Miami, door te brengen. Het viel ons zwaarder dan verwacht om Orlando achter ons te laten, maar met een boeking in het Sonesta hotel, stond er ons nog wat moois te wachten. Kwestie van de laatste avond in stijl door te  brengen. Doordat de trip er bijna opzat, was de rit ook iets minder aangenaam dan de ritten die we in het begin van de vakantie deden, en leek hij ook wel langer te duren.

We kwamen iets na de middag toe in Fort Lauderdale, en konden meteen naar onze kamer. Wat een uitzicht! Van a room with a view gesproken. Met zicht op de Atlantische oceaan was dit misschien wel één van de mooiste uitzichten die we in een hotel ooit al gehad hebben. De kamer zelf was ook zeer proper en modern en als laatste verblijfplaats was dit dik in orde! Toch voor 1 nacht, want echt goedkoop was het ook niet, maar goed, dat namen we er bij.

P1010584

Veel deden we deze dag niet meer. Buiten de stad wat vluchtig verkennen en iets halen om te eten, trokken we ’s avonds richting strand, dat zich vlak naast het hotel bevond, en trokken we nog wat mooie foto’s. Al bij al een leuke dag, waar we iets tot rust kwamen na 3 intensieve dagen Disney.

IMG_20161019_175419_01IMG-20161024-WA0004_01

 

Terugvlucht

W|e sliepen goed uit, want vandaag stond de terugvlucht op het programma. Veel konden we niet meer doen, en we moesten uiteraard ook nog een klein stukje rijden richting Miami. Onze vlucht vertrok rond half negen ’s avonds, en dus konden we op het gemakje deze weg nog afleggen. Onderweg besloten we ook even de interstate af te gaan en de route te verlaten in een dorpje onderweg. We hadden namelijk zin in een laat ontbijtje dat niet bij ons verblijf in Fort Lauderdale inbegrepen zat. We passeerden een Dunkin’ Donuts en dit leek ons de ideale stop.

Met een gevulde maag, reden we verder om rond 17:00 aan te komen in Miami. Op naar de luchthaven dus, waar we afscheid namen van ons huurautootje 😦 en met onze koffers richting terminal wandelden.

Over de terugvlucht gaan we kort zijn, deze duurde extreem lang en als klap op de vuurpijl moesten we in het vliegtuig nog een uur wachten omdat Obama (toen nog president) met de Air Force One net ging landen. Zowat de hele luchthaven ‘on hold’ dus. Achja, het kon er nog wel bij zeker. Daarna volgden 9 uur vliegen richting Manchester, 3 uur wachten op onze aansluiting naar Amsterdam, een dik uurtje vliegen op wat een partyvlucht vol feestende Britten moet zijn geweest (richting Amsterdam voor het weekend, zegt genoeg, nee? 🙂 ) daar 4 uur wachten op onze trein naar Antwerpen centraal, en dan nog een 40 minuten richting huis met de auto.

Dit kan volgens ons veel efficiënter volgende keer! Maar goed, het was een fantastische reis en een prachtige eerste kennismaking met the USA!

We tellen al af naar Oktober, wanneer we terug richting Orlando trekken! Ook daar mogen jullie uiteraard een reisverslag van verwachten, dat we ter plaatse up to date gaan proberen houden! Stay tuned!

IMG-20170805-WA0000

 


One thought on “Fort Lauderdale en going home

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s