#4 Hoe gaat het nog met… Robin De la Rue

Tijd voor interview nummer 4! Zet jullie maar schrap, want vandaag is Robin De la Rue aan het woord. Bekend bij het grote publiek door haar deelname aan The Voice van Vlaanderen 2016!


 Voor we beginnen zijn hier alleszins wat interessante links:

Hoi Robin, zoals we reeds zeiden vergaarde je bij het grote publiek vooral bekendheid door je deelname aan The Voice. Hoe kijk je hierop terug?

I|k heb zelf altijd gezegd dat zingen en muziek in ruimere zin geen wedstrijd kan zijn. Elke zanger(es) is anders en er bestaan zoveel onvergelijkbare genres en stijlen! Toen de producers van The Voice Van Vlaanderen me belden met de vraag of ik niet wou deelnemen, heb ik dan ook even getwijfeld. Uiteindelijk heb ik toch beslist om mee te doen, omdat ik dacht: baat het niet, dan schaadt het niet. Ik kon er alleen maar uit leren, was mijn mening. En dat is effectief ook zo gebleken. Ik ben heel blij dat ik de kans heb gegrepen om mee te doen, maar één keer deelnemen was genoeg.

Ik heb enorm veel geleerd tijdens de opnames; over mezelf als zangers, over mezelf als persoon en over de muziekwereld en de dromen en verwachtingen die ik daarin heb. Ook heb ik veel mensen leren kennen met dezelfde interesses en ambities, en heb ik goeie contacten gesloten met mensen naar wie ik opkijk zoals Bart Peeters, Jeroen Swinnen,…

Het was heel leuk om mee te doen. Je moest wel in je achterhoofd houden dat het een tv-programma was. Uiteindelijk blijf jij wel het product van dat programma, maar als je slim genoeg bent, kan je alle kansen grijpen om het voor jezelf zo leerrijk en succesvol mogelijk te maken. Ik lag eruit na The Battles, maar ik heb voor mezelf er echt alles uitgehaald wat ik eruit wou halen, dus voor mij was het een geslaagde deelname.

DSC03976-Edit.SMALL

www.robindelarue.com – (Foto door © Kemizz – www.kemizz.com


Wat was je leukste ervaring tijdens het programma?

D|e leukste ervaring was zonder twijfel het feit dat twee van de vier coaches voor mij omdraaiden tijdens mijn Blind Audition. NOOIT had ik gedacht dat ik uit Koen Wauters mond de volgende woorden zou mogen horen: “Jij hebt iets speciaals, jij bent anders dan de andere zangeressen”. Dat was voor mij een eye-opener. Op dat moment drong het zelfs nog niet door, maar achteraf besefte ik: “Wauw, ik moet dus écht kunnen zingen, als gevestigde waarden zoals Bart Peeters en Koen Wauters in mij geloven!”. Mijn leukste ervaring was dus het besef dat ik als zangeres iets waard was.

IMG-20170527-WA0004

Wat heb je in de tussentijd zoal gedaan?

V|eel te veel om op te noemen! Maar ik zal de muzikale hoogtepunten samenvatten. Toen ik eruit lag na mijn battle, was ik uiteraard heel verdrietig. Ik dacht: “Misschien is een muziekcarrière toch niets voor mij… Ik zal maar een job zoeken.” Op dat moment ben ik begonnen als stewardess bij Tui fly Belgium. Gelukkig had ik mijn positieve energie en motivatie hervonden na enkele dagen, en ging ik door met muziek als full time bijberoep.
Vlak voor The Voice Van Vlaanderen had ik een plaat opgenomen met het DJ-duo Funktastix (https://www.youtube.com/watch?v=2YBJL0TAWiE). Na The Voice hebben wij nog een nummer opgenomen en zijn wij vaak gaan optreden in clubs zoals Versuz en op festivals zoals Maanrock, dat was een ontzettend verrijkende en leuke ervaring!
Iets later ben ik in contact gekomen met het producing duo Dimster & Tiggeri, waarmee ik nu een heel aantal platen heb gemaakt en waarmee ik deze zomer (2017) enorm veel optreed op evenementen zoals Aftrsun Festival, Sunfield Festival, Ketaloco, Snowbox,… Wij hebben een liveconcept dat bestaat uit: Dimi die de beats aanstuurt en synth speelt, Ruben die cello en synth speelt en ik die zing en ook een beetje synth speel (https://www.youtube.com/watch?v=iOD7nZtymrU).
Daarnaast ben ik ook pop/jazz/soul optredens blijven geven met mijn gitarist en jazz optredens met mijn pianist.
In de tussentijd ben ik elke opportuniteit om te zingen blijven grijpen. Op de radio, in een jazz-bar in Londen, op Extrema Outdoor Belgium,… Allemaal dingen die los stonden van mijn geplande projecten, maar ik ben fier dat ik die kansen heb gegrepen, dat ik buiten mijn comfort zone ben gegaan!
11123581_10153236661469456_4169022291901296677_n

Ambieer je een carrière in de media?

I|k ambieer geen carrière in de media, ik ambieer wel een carrière als zangeres. Om die carrière als zangeres te bereiken, zal ik opportuniteiten in de media die mij op weg kunnen helpen naar die carrière, zeker niet uit de weg gaan!

Wat zijn je toekomstplannen?

N|a al die projecten is het nu tijd geworden om mijn eigen project op poten te zetten. Ik heb sinds kort getekend bij het label Consultune, en begin 2018 – dit is een exclusief nieuwtje – zal mijn eerste solo-EP als Robin De la Rue uitkomen! Verwacht iets trip-hoppy, waarbij de zang centraal staat en met elektronische en analoge muzikaliteit. Het zal echt mijn baby’tje worden, dus ik kijk er al naar uit om aan het roer van dat schip te staan! Verder zal ik muziek blijven maken met Dimster & Tiggeri en blijven optreden met hen.
18922591_1956417954593866_302805646170319517_o

Wat is je mooiste ervaring in het leven?

W|at een onmogelijke vraag! Ik ben niet echt een persoon dat gebeurtenissen zal rangschikken van slecht naar goed naar beter. Het klinkt misschien raar, maar de mooiste ervaring uit mijn leven, is het feit dat ik kan doen wat ik wil. Dat ik wil zingen, en dat ik dat gewoon doe. Dat ik wil vliegen als stewardess, en dat ik dat doe. Op dit moment ben ik het gelukkigst dat ik ooit geweest ben, en dat zal hopelijk elk moment opnieuw zo zijn. Ik heb alles wat mijn hartje begeert, en ik werk voor de dingen die ik nog niet heb. Dat besef, is voor mij de mooiste ervaring van mijn leven. Dit is voor mij de zin van het leven.
maanrockend

(Foto door © Project Wolf – www.projectwolf.be) 


Tot slot. Nog een woordje voor onze lezers?

D|ank u dat jullie mijn verhaal helemaal tot hier hebben willen lezen! Ik hoop dat ik jullie snel of later eens op een van mijn optredens mag zien. En verder hoop ik dat jullie ook de kracht vinden om te doen wat jullie willen. Het is een cliché, maar echt, do what you love and love what you do :-).
Liefdevolle groetjes, Robin.

FB_IMG_1499670580273

received_10155271476159456

(alle kleurfoto’s zijn eigendom van Robin zelf)


Hartelijk dank voor je medewerking Robin, en alle succes met alles waarmee je bezig bent!

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s