We love the Sunshine State!

Vervolg op Vakantie Florida 2017

De heenreis

O|nze reis begon ’s morgens nadat we rond 4:30 het Penta Hotel, dicht tegen de luchthaven van Zaventem verlieten. Het was koud, en we waren blij dat onze shuttlebus geen vertraging had. Na een korte rit stonden we in no-time in de terminal. De eerste problemen bleken zich nu al aan te bieden. Bij het inchecken van onze bagage, bleken onze tickets niet in het systeem te zitten. Na alle documenten en betalingsbewijzen te laten zien, en op onze strepen te staan, kon alles toch rechtgezet worden. De weg naar de USA lag volledig open!

Net zoals vorig jaar stond er een vlucht van dik 9 uur op het programma, al vlogen we deze keer rechtstreeks. Alles verliep vlot en zonder problemen. Orlando Sanford, de kleinere luchthaven van Orlando waar we op vlogen, bleek wel niet echt efficiënt die dag aangezien er maar 2 medewerkers aan border control zaten, en niemand het daar nodig vond van een paar extra controles te openen. Er liepen nochtans genoeg medewerkers rond om ons naar één van de 2 balies te begeleiden. Maar traag gaat ook, en de vriendelijke man heette ons na de nodige vragen en vingerafdrukken (iedereen moet dit doen) toch welkom in The United States of America! Heerlijk.

We moesten enkel nog onze huurauto oppikken, om dan op weg te kunnen naar onze homebase voor de komende 2 weken. De auto was op voorhand al betaald, maar ter plaatse is het altijd wel aangeraden om nog enkele verzekeringen bij te nemen. Je weet maar nooit. Spijtig genoeg liet ik me ook een tol-pass aansmeren die later niet echt nodig bleek te zijn, omdat we amper op tolwegen gereden hebben. Zuur geld dus. Gelukkig kregen we van de verhuurder wel een gratis upgrade, gewoon omdat het kon zei hij. I.p.v. een klein autootje genre Toyota Yaris, mochten we de baan op met een Kia Optima.

Dream Vacation

N|a een aangename rit, wat rijdt deze auto goed, van een klein uur kwamen we rond een uur of 3 ’s middags, plaatselijke tijd, aan op onze bestemming. De villa hadden we zoals reeds gezegd in onze vorige blog, al geboekt bij dreamvacation.nl. We hadden ook netjes voor vertrek alle info over de villa gekregen, zoals locatie en toegangscode tot het pand. Een sleutel heb je hier niet nodig aangezien de deuren van deze villas te openen zijn met een persoonlijke code. Bij ingave van onze code ging de deur echter niet open. Na meermaals proberen bleef de deur gewoon op slot. Lichte paniek kwam toch wat opzetten, want wat nu? Ik belde meteen naar het bedrijf in Nederland dat ons deze villa verhuurde en de persoon in Nederland ging meteen contact opnemen met het management bij ons ter plaatse. Nog geen 5 minuten later werden we uit de nood geholpen door de plaatselijke medewerker, en verschafte hij ons de toegang tot de woning. Het bleek allemaal om een misverstand te gaan, aangezien ze elke maand de code veranderen en ons de code van Oktober 2016 gegeven hadden. Wij hadden uiteraard die van Oktober 2017 nodig. De service die we kregen was wel uitermate goed!

De villa zelf bleek ook niet echt klein te zijn, want met een eigen zwembad, 2 badkamers en 4 slaapkamers was dit groot genoeg voor 8 personen. En hoewel het interieur in de States soms toch wat oubollig is, namen we dit er maar al te graag bij. De buurt was een echte Amerikaanse wijk waar enkel villa’s stonden en was enorm rustig. Vooral ’s nachts is dit zeer aangenaam na drukke en vermoeiende dagen 🙂 .

Neem zeker een kijkje op hun site!

Orlando verkennen

W|e namen rustig de tijd om uit te pakken en ons wat op te frissen. Er stond namelijk niet echt meer iets op de planning, en aangezien we pas vanaf de volgende dag tickets hadden voor Disney besloten we om naar een paar outlet malls te rijden en reeds de sfeer van Orlando op te snuiven. We hielden het bewust rustig, want er zouden nog vermoeiende dagen aankomen! Het weer was ook niet van die aard dat je je echt zeer intensief kon bezig houden, en waar we in België vertrokken bij een graad of 5 was het hier ruim 35 graden! De vakantie was nu echt begonnen!

Wordt zeker vervolgd!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s