#9 Hoe gaat het nog met… Sean Dhondt!

Na lange tijd is het weer tijd voor een interview in onze rubriek “Hoe gaat het nog met…”. Deze keer is het de beurt aan niemand minder dan Sean Dhondt! Bij ons allen hoogstwaarschijnlijk wel bekend.

Dag Sean,Het grote publiek kent je uiteraard als zanger, drummer, presentator, bekend tv-figuur,…  Een reeds rijkgevulde carrière. Hoe kijk je er tot hiertoe op terug?

Ik vind het vooral heel fijn hoe alles elkaar gaandeweg is beginnen kruisen: eerst was er de muziek, die leidde me tot het tv maken een dikke 10 jaar geleden en 2 jaar geleden kwam er dan ook nog eens radio bij. Een fantastisch beroep, steeds nieuwe en erg uiteenlopende projecten en heb dankzij het touren en het maken van tv programma’s op jonge leeftijd al heel wat van de wereld mogen zien.

Wat doe je graag naast het leven als artiest?

 Ik heb als kind altijd aan wedstrijdskieën gedaan, dus ik ga erg graag op wintersport, al is dat nu snowboarden. Ik sport nog steeds graag, keer of 3 per week naar de gym in dit geval. Kan ook nog steeds erg genieten van naar concerten gaan. En ik zorg er ook voor dat ik het drukke werk genoeg afwissel met interessante citytrips of langere vakanties naar de zon. 

Wat was tot dusver je grootste succes?

Goh, moeilijk te meten op zich… Wat m’n leven als muzikant betreft, kijk ik met plezier terug op het behalen van m’n diploma aan het Rotterdams Conservatorium. Maar ook de tours met Nailpin, een van m’n vorige bands, tot in Japan, de USA en hele delen van Europa, zoals het kunnen spelen op fantastische festivals als Rock Werchter en Pukkelpop.Als tv maker is dat persoonlijk zeker en vast Peking Express, een eigen talkshow mogen hosten met Sean Late Night op JIM of keer op keer met ongelofelijk getalenteerde kinderen mogen werken in The Voice Kids.

Dit jaar was je ook te zien als presentator in het bekende tv programma Peking Express. Wat was je leukste ervaring tijdens het programma?

Ik vond het heerlijk om een maand lang in zo’n productie te duiken met 130 man crew, lokale mensen uit Vietnam, Laos en Camboja, maar ook een heel deel medewerkers uit Spanje, België, Nederland, Argentinië, Italië,.. Voelde al heel snel aan als 1 grote familie. Los van het draaien van het programma zelf, onthou ik bv het gaan zwemmen in de Kuang Si watervallen in Laos op één van onze weinige vrije momenten. Magisch.

Wat heb je in de tussentijd zoal gedaan?

Tijdens de uitzendingen van Peking Express, was ik bezig met het 3de seizoen van The Voice Kids en heb ik de zomer gebruikt om nog wat songs te schrijven voor m’n band Manoeuvres en hier en daar te gaan optreden, terwijl ik voor Q2 weer alle festivals mocht afschuimen om bands te interviewen. 

Wat zijn je toekomstplannen?

Ik ben alweer op een nieuw muzikaal projectje aan het broeden, kan niet stilzitten wat dat betreft. Het nieuwe radioseizoen bij Qmusic begint ook weer en naast een volgend seizoen Voice Kids, zitten er ook een aantal andere leuke programma ideeën in the pipeline. Oh, en ik ben aan het uitkijken om te verhuizen met m’n vrouw, momenteel ook op huizenjacht dus. 🙂 

Wat is je mooiste ervaring in het leven?

Wauw, moeilijk…. M’n vrouw ontmoeten aan de andere kant van de wereld (Californië) en dan toch de weg naar elkaar vinden, om ondertussen al 7 jaar getrouwd te zijn met je beste vriend? Pretty epic en waardevol als je het mij vraagt.

Tot slot. Nog een woordje voor onze lezers?

Come hang with me on Instagram! 😉 Vind het altijd fijn om te horen en zien waar andere mensen mee bezig zijn, hoe verder die leefwereld soms afstaat van wat ik doe, hoe intrigerender. So don’t be a stranger, kom eens hallo zeggen! 

Bedankt Sean voor je medewerking!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s